Често задавани въпроси

Удостоверения
Дистанционна форма
Къде се провеждат занятията?
Как мога да заплатя?
Организация на  обучението
Обратна връзка по време на обучението
Други въпроси

Ще получа ли удостоверение за обучението?

Всички успешно преминали обучението (предали поне 60% от задачите за самостоятелна работа) ще получат удостоверение по наш образец.

Ще съдържа информация за това какви курсове сте преминали, с каква продължителност и кога.

Според продължителността и придобитите умения, някои обучения ви дават възможност да получите Удостоверение за професионална квалификация по образец на Министерството на образованието и науката.

Удостоверението по образец на МОН съдържа и оценки по теория и практика. За това можете да го получите след успешно преминаване на теоретичен изпит (тестове) и предаване на проекти. Необходимо е и копие от дипломата за средно образование, медицински документ, че професията не вреди на здравето ви.

Заплаща се еднократна административна такса от 20.00 лв.

Каква е разликата между 3-те вида удостоверения?

Една от големите разлики е какво трябва да направите за да получите всяко от тях.

DEVISE EXPERT удостоверение
Удостоверение по наш образец можете да получите за всеки преминат курс без значение по каква програма и с каква продължителност.
Единствено трябва да предавате задачите за самостоятелна работа (около 60%)

Удостоверение по МОН- част от професията
✔ Да преминете тестове за всеки модул
✔ Да предадете проект за всеки модул

Свидетелство по МОН
След преминати всички модули от програмата по професията. 
✔ Да преминете тестове за всеки модул
✔ Да предадете проект за всеки модул
✔ Да преминете успешно държавен изпит

Продължителност необходима за придобиване на придобиване на различните удостоверения

Удостоверение
• По- кратко обучение. Зависи от модулите, които ще преминете.

Свидетелство
• Продължителност около 8 месеца без прекъсванията между отделните модули.
• С гъвкава и олекотена програма.

Умения
• Уменията и компетнтностите, които ще придобиете по време на обучението, са по конкретна част от професията:
- Например: Уеб дизайн като част от Компютърен график ще ви запознае с особеностите на дизайна в уеб.

• Уменията и компетнтностите, които ще придобиете по време на обучението, оформят профил на професионалист, упражняващ професията.

Удостоверенията валидни ли са в чужбина?

Удостоверенията и свидетелствата по образец на Министерството на образованието и науката са международно валидни. 

Могат да се допълнят с документ Europass (приложение към сертификат), описващ знанията и уменията, които притежавате в детайли.

Всички документи, които издаваме се базират на реалните ви резултати- изпратени задачи, проекти, тестове, изпити. Можем да предоставим справка на работодатели, обучителни организации и други институции за вашите резултати.

Има ли неприсъствена/ дистанционна форма на обучение?

Да, можете да се включите дистанционно с конферентна връзка, напълно наживо. Контактът е незабавен и също толкова личен. Можете да задавате въпросите си и да участвате в дискусията без проблем. 

Конферентна аудио-видео връзка се осъществява в реалното време на провеждане на обучението. Ще имате непрекъснат контакт с лектора, ще чувате и виждате всичко, което се случва по време на занятието, ще можете да задавате въпроси и ще получавате коментар за задачите за самостоятелна работа.

 Ще бъдете пълноправен курсист.

Видеозапис ли е дистанционното обучение?

Не, дистанционното обучение се осъществява с конферентна аудио-визуална връзка наживо по време на провеждане на обучението. Това не е пасивно гледане на видео, а активно участие- лекторът може да ви задава въпроси.

Можете да комбинирате присъствената и дистанционната форма на обучение със записи ако се налага да пропуснете някое занятие.

Къде се провеждат занятията?

Учебният център се намира на бул. "Княз Ал. Дондуков" N 43 в близост до Софийска Опера. Има достъп и до двете линии на метрото (спирки Сердика и Софийски университет).

Ако нямате възможност да дойдете в Центъра, можете да се включите и от офиса/ дома си с конферентна връзка. Ще можете пълноценно да участвате в обучението.

Как мога да заплатя?

Можете да внесете цялата такса за обучението или част от нея по план, съгласуван с нас:
В брой на място в офиса ни на адрес бул. Дондуков № 43;
С карта в офиса ни;
По банков път. Ще ви изпратим проформа фактура с информация за плащането.
Всички такси могат да се внасят разсрочено.
Не публикуваме банковата сметка за превеждане на таксата на сайта ни, защото държим на персоналния контакт и консултация преди записване в обучение.

Трябва ли да си нося компютъра?

Не, за повечето обучения не се налага да си носите компютър. Изключение правят някои уъркшопи и практически занятия. Проверете страницата на конкретното обучение за повече информация.

Курсовете ни са устроени така, че да не се налага да използвате конпютър на място в залата. Не очакваме да работите едновременно с лектора заради техническите грешки, които могат да ви забавят и разсеят.

Фокусът в занятията е в усвояването на тактики и подход. Времето ни заедно е ценно. Искаме да го вложим в неща, които не можете да направите самостоятелно в комфорта на дома си.

Можете да си донесете лаптоп ако смятате, че ще направи обучението ви по-пълноценно. Но не забравяйте да предвидите време за упражнения извън занятието.

Трябва ли да си инсталирам софтуер?

Изискванията може да са различни според обучението, моля проверете страницата на обучението за повече информация.

За повечето ни обучения няма нужда да инсталирате софтуер предварително. По време на първото занятие, лекторът ще разясни какво е необходимо. Използваме стандартния за индустрията софтуер и безплатен, широко достъпен софтуер ако сферата на обучение позволява това.

Налага се да пропусна някое занятие, проблем ли е?

Всички занятия се записват на видео, което можете да гледате неограничено във времето и след края на обучението. Във видеото виждате всичко, което се прожектира в залата или демонстрира от лектора.

По този начин няма да пропуснете материал дори да не можете да присъствате.

Може ли курсът да се съвместява с работа на пълен работен ден?

Да, всички наши обучения се провеждат в извънработно време. Двете форми на обучение са вечерна и съботно-неделна.

Вечерната форма на обучение в две вечери през седмицата (понеделник- сряда или вторник- четвъртък) от 19:00 до 21:00.

Съботно-неделната форма на обучение се провежда в събота и неделя сутрин или следобед.

Освен за присъствие в занятията е добре да отделите достатъчно време за задачите за самостоятелна работа и други упражнения. За тази цел ще ви е необходимо поне толкова време, колкото отделяте за занятията.

Какво научаваме след 6 седмичен курс и какво- след 1 година професионално обучение?

Професионалното обучение е цялостно- трябва да даде всички компетентности за упражняването на професията. За да е гъвкаво и удобно за курсистите, обучението е разделено на по-кратки модули (6-8 седмици).

Модулът дава възможност да:
✔ прецените дали професията/ обучението е за вас. Не ви обвързва с дългосрочен ангажимент и такси преди да разберете дали е това, което очаквате.
✔ да надградите знанията и уменията си с фокус в определен проблем, технология или софтуер без да инвестирате в продължително цялостно обучение по професия
✔ обученията да се провеждат по-често. Можете да изберете кога да се включите, не сте обвързани с една дата за годината.
✔ избирате курсовете, които са интересни за вас, а не да се движите по конкретна предначертана програма

Предлагате ли работа след завършване на курса?

Нашата страст и сила е в обучението - как достъпно да поднесем най-полезното в дадена област според целите и възможностите на курсистите.

Целта ни е да ви помогнем да развиете необходимите знания и умения, за да се справите с новата / настоящата си работа. Да бъдете подготвени за предизвикателствата и, още по-важно, да изградите добри професионални навици и подход за непредвидените ситуации извън обхвата на обучението.

Човешките ресурси и кариерното развитие не са в нашите компетенции, затова не можем да ви предложим възможности за започване на работа. Даваме всичко от себе си да сте готови за възможностите, когато разкрият.

Ще ми бъде ли обърнато индивидуално внимание по време на обучението?

Държим много да получавате обратна връзка за това как се справяте с материала.

За това всеки курсист получава индивидуален коментар и препоръки от лектора за задачите за самостоятелна работа. Това става или в началото на всяко занятие или в предварително записан видеозапис.

Можете да задавате въпроси по време на занятията или по имейл между срещите, след края на обучението.
Не намирате Вашият въпрос? - Не се колебайте да се свържете с нас!

Не намирате отговорите тук?

свържете се с нас
© Copyright 2019 DeviseExpert Всички права запазени
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram